Tajine de pui cu legume

de Sidy in Pui, 3 Apr 2011 | 6694 vizualizari

 

Tradițional, tajine este un vas de lut emailat sau pictat, compus din două părți: baza rotundă și puțin adâncă și capacul țuguiat, conic, foarte înalt, care păstrează aburul în interior astfel încât mâncărurile să rămână suculente. După preparea mâncării, capacul este dat la o parte, iar baza se duce la masă ca vas de servire.
Tajine este o tocana gatita la foc mic, din care rezulta o carne frageda cu legume aromate si sos.
Cum eu nu am avut un asemenea vas, m-am multumit cu vasul meu roman ,pe care l-am scufundat mai intai in apa pentru 30 de minute, timp in care am pregatit carnea si legumele.

 

INGREDIENTE

  • 4 pulpe pui
  • 2 morcovi
  • 2 cartofi
  • 1 ceapa
  • 1 pastarnac
  • 4 catei usturoi
  • 1 dovlecel
  • 1/2 ardei gras rosu
  • 1/2 ardei gras verde
  • 10 masline negre
  • 2 linguri zeama de lamaie
  • 1 rosie
  • 2 linguri ulei de masline
  • cimbru
  • 1 lingurita curry
  • 1 lingurita ghimbir
  • 1 lingurita boia
  • scortisoara
  • turmenic
  • piper
  • sare
Portii: 4
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tajine de pui cu legume:


Pielea de pe pulpe am indepartat-o iar legumele le-am curatat si le-am taiat felii subtiri.
Intr-un bol mai mare am pus o lingura cu ulei, sare, piper,cimbru, curry, ghimbir si turmenic.Pentru ca mi s-a parut ca mai trebuie putin lichid , am adaugat 50 ml vin.In aceasta marinada am tinut la rece , pentru 2 ore pulpele.
Vasul de lut l-am uns in interior cu o lingura de ulei si am asezat in straturi feliile de pastarnac, cartofi, morcovi, ceapa, usturoi, dovlecel, rosie si ardei, alternand straturile cu boia si scortisoara.
Deasupra am pus pulpele stropite cu zeama de lamaie si inpanate cu masline.
Am pus capacul pe vas si l-am dat la cuptorul dinainte incalzit la 160 de grade pentru 30 de minute , apoi la foc mic pentru o ora.
Am scos capacul si am mai lasat pulpele sa se rumeneasca 10 minute.
La servire montam pe farfurie cate o pulpa cu 1/4 din legumele preparate.
A iesit o minunatie de mancare pe care o voi repeta cat de curand. Nu stiti ce bunatate pierdeti daca nu o preparati si voi! Pofta mare !

Daca ti-a placut reteta noastra "Tajine de pui cu legume" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Mini-placinte cu carne de pui, ceapa si tarhon